Çilek Tipi Hemanjiom:Yaygın olarak görülen küçük damar benleridir.
Şarap Lekesi (port-wine stain): Doğumda veya doğumdan kısa bir süre sonra yüzeyel leke gibi ortaya çıkan lekelerdir.
Melek öpücüğü: Alın bölgesinde görülen leke gibi hemanjiom türüdür.
Leylek Isırığı: Ensede görülen ve kendiliğinden düzelen lekelerdir.
Gül lekesi: Cilt üzerinde görülen lekelere denmektedir.
Hemanjiomatozis: Hemanjiomun vücudu tüme yakın tutmasıdır.
Vücutta kırmızı benler: Daha çok gövdede oluşan, chery sınıfına giren, 40 yaşından sonra ortaya çıkan kırmızı noktacıklar.
Organlarda Görülen Hemanjiomlar: Kılcal hemanjiom derinin üst kısmında görülür. Kavernöz hemanjiom ise derinin altında görülür. çoğunlukla karaciğer olmak üzer beyin gibi organlarda görülür. Ancak en az rastlanan ve en az görülen hemanjiom kavernöz hemanjiom olmaktadır.
Kavernöz hemanjiom, diğer hemanjiom türleri gibi kolay küçülerek kaybolmaz ve zamanla daha da büyüme gözlemlenir. Diğer hemanjiomlara göre yumuşak bir yapısı bulunur. Kişilerde yüzde, boyunda, göz kapağında, alında kırmızı kırmızı gözlemlenir. Bunun yanı sıra beyinde ve karaciğer gibi yerlerde görülen kavernöz hemanjiom kişide belirli rahatsızlıklar ortaya çıkartabilir. Kavernöz karaciğer hemanjiomu, karaciğerde görülen kanserli olmayan iyi huylu kitledir. Bu hastalık genellikle ultrason, tomografi ve MR ile anlaşılabilir.
Copyright 2018. Bursa Varis Tedavi Merkezi. Op. Dr. Yunus Keser YILMAZ.
UYARI: Sitedeki içerik telif hakları kapsamında korunmakta olup izinsiz kopyalanamaz. Bu sitede yer alan bilgiler kullanıcıya bilgi vermek ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yazılmış olup doktor tavsiyesi yerine geçmez. Bu bilgilerin kişilere uygunluğu hekim kontrolü ve muayenesini gerektirir. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu sayfa sorumlu tutulamaz. Bursa Varis Tedavi Merkezi